Tak til Tour de Femmes hovedsponsor den økologiske paleologiske fødevarevirksomhed: StoneBros

3fisk præsenterer:

Danmarks absolut smukkeste og bedst servicerede motionscykelløb for kvinder

Søndag den 6. september 2020

Generel information (forbehold for rettelser)
Kære Tour de Femme deltager
COVID-19: Løbet er aflyst!  

Vi byder dig velkommen til 2020-udgaven af Tour de Femme. Vi håber, at du får en dejlig dag på din cykel i de smukke østjyske omgivelser. Starten går kl. 09.00 fra Mindeparken i Aarhus.VIGTIG INFORMATION OM TOUR DE FEMME 6. SEP. 2020
Tour de Femme er først og fremmest et motionscykelløb. Derfor SKAL færdselsreglerne overholdes. Ruten er IKKE afspærret for andre trafikanter og vi har ikke lovhjemmel til at standse trafikken for dig, hvorfor du skal se dig for under løbet og vise hensyn til dine medtrafikanter. Der vil dog i særligt farlige kryds være hjemmeværnspoliti. Husk at deltagelse sker på eget ansvar. Det er en selvfølge, at alle benytter cykelhjelm. Du får IKKE lov til at stille til start uden cykelhjelm!Tilladte cykel-/styrtyper (ny klasse i 2020 for elcykler)
Som udgangspunkt er alle cykeltyper tilladt og som noget nyt i 2020, også lovlige elcykler.
Elcykler kører sammen med almindelige cykler, sådan at blandede hold kan cykle sammen, dog tidstages elcykler i deres egen klasse og får vores e-medalje ved gennemførelse.

Tandem er tilladt, blot begge cyklister har indløst tilmeldingsgebyr.

Af hensyn til sikkerheden er brug af professionelt tri-/enkeltstartstyr, hvor styr og bøjler er støbt ud i et, IKKE tilladt. Løst monterede tri-bøjler, SKAL afmonteres før start og må IKKE bruges i Tour de Femme af sikkerhedshensyn.

Vi kører løbende statestik på cykeltyper i Tour de Femme. Fordelingen på cykeltyper ser ud som følgende: Under 50 % deltager på deciderede racercykler med gedebukkestyr, resten af deltagerne cykler de 103 km på helt almindelige cykler.
Almindelig damecykel udgør således 13 % – cykelkurv ingen hindring ;-), citybikes 31 % og mountainbikes godt 7 %.
Vi kender endnu ikke tal for elcykler, da disse først tillades i 2019.Vejforhold
Vær særligt opmærksom på vejenes forhold. Der kan forekomme huller og dårligt asfalt. Se dig derfor grundigt for og hjælp dine meddeltagere ved at advisere vejforhold, der kan være til gene for bagvedliggende cyklister, der har dårligt udsyn.Det er IKKE tilladt at have egen følgebil (eller cykel)
Af hensyn til sikkerheden, er det IKKE tilladt at have egen følgebil med rundt på ruten – RESPEKTÉR VENLIGST DETTE. Dette gælder også din mand... Tour de Femme er et kvindeløb, så brug venligst vores vandkaniner som hjælperyttere. De er de enete mænd, vi tillader på ruten og flere kvinder klager hvert år over, at nogle deltagere inviterer deres mænd med rundt på ruten som personlige hjælpere.

Det er vores intention at hjælpe alle, der måtte have problemer med cyklen. Skulle du være uheldig at punktere, kan du praje en vandkanin eller ringe til vores løbskommisæren, Louise, på: 70233475, så vil hun gøre sit ypperste for at få dirigeret en af vores servicevogne frem til dig (det vil altid være en god idé selv at medbringe lappegrej, en ekstra slange samt evt. en lille pumpe).
Tour de Femme har 2 kørende værksteder og 10-20 vandkaniner på ruten under hele Touren.Informationsfolder
Når du henter dit startnummer på dagen, modtager du også vores informationsfolder. Heri har vi samlet al den information du ser på siden her: Start, udførlig depotoversigt, vigtige telefonnumre, rutekort og meget mere. Tag den med ud på ruten, så har du hele tiden al nødvendig information ved hånden. Al nødvendig information på dagen fremgår af denne folder.

Download (kommer i ugen op til løbet)

Nummerudlevering i Mindeparken fredag-lørdag op til løbet
I år prøver vi noget helt nyt, så du får et indblik i hvordan målområdet bliver til... med hvad det inkluderer af mænd med sikkerhedshjelme, gaffeltrucks og kranbiler. Vi stiller en pavillon op direkte i TourCity/målområdet i Mindeparken, alt imens målområdet bygges op omkring os og dig.
Som altid varetages udleveringen af familen Fisker (læs vores forældre)
Det går ikke nødvendigvis superstærkt, til gengæld er det hyggeligt.
På selve løbsdagen skiftes pensionisterne ud med yngre kræfter, for her er der typisk run på.
OBS: Kør ind fra kystsiden, ved Strandvejen/Oddervej gennem søjlerne. Der er parkeringspladser til venstre ad lille stikvej. Du må ikke parkere i runddelen. Søndag er al indkørsel i parken forbudt af hensyn til din sikkerhed.

Sted og tid for nummerudlevering
Fredag d. 4. sep.: Mindeparken fra kl. 10.00-17.00.
Lørdag d. 5. sep.: Mindeparken fra kl. 10.00-17.00.
Søndag d. 6. sep.: Mindeparken fra kl. 07.00-08.30
om søndagen er al indkørsel i mindeparken strengt forbudt)

Nummer udleveres på holdhavn. Er du i tvivl om dette, så tjek venligt vores online startliste, før du henter. Du modtager også sms (hvis du har opgivet mobilnr. ved tilmelding) med dit holdnavn/nr.
Du behøver ikke have kvittering med, vi stoler på vores deltagere.

Du kan stadig nå at købe billet eller overtage en andens nummer...
Vores elektroniske tilmelding her på siden er nu lukket, så vi kan trykke startnumre. Men du kan stadig tilmelde dig på dagene for nummerudlevering. Se ovenfor.
Udfyld (interaktiv pdf) og print blanket og tag med, så går det hurtigere ved udleveringen.
Blanketter ligger naturligvis også klar ved nummerudleveringen, hvis du ønsker at eftertilmelde dig og ikke har fået blanketten med hjemmefra :-)
Eftertilmelding koster som altid 500 kr. og vi tager MobilePay eller kontanter.
Har du overtaget en andens nummer, er proceduren den samme via blanket herunder.

Blanket til eftertilmelding, A4
Blanket til overtagelse af startnr., A4STARTEN GÅR KL. 9.00*
STARTEN GÅR KL. 09.00 fra Niels W. Gades Vej. Vi kalder jer sammen og beder jer tage opstilling, når tiden nærmer sig. Niels W. Gades Vej vil være inddelt i 5 sektioner/bokse efter anslået total køretid. Se oversigtskort i Infofolderen som du får sammen med dit løbsnummer. Vælg den boks du mener passer til dit tempo eller ud fra din tid, hvis du også deltog sidste år. Vær realistisk, så undgår du at andre deltagere trænger sig på bagfra.

*) Af hensyn til jeres sikkerhed, og det faktum, at vi ikke må afspærre vejene andet end i forbindelse med selve starten, er der risiko for at bilister “fanges” og vil være til gene for Tourens deltagere. Er der biler på Oddervej/Strandvejen, kan starten blive nogle minutter forsinket indtil disse er ude af vores bane. Vi sender jer ikke ud før, vi kan garantere jeres sikkerhed.

(Total køretid inkl. tid i depoter baseret på 2019)
A: under 4 timer... 8.7% af deltagerene kørte på under 4 timer i 2019.
B: 4 - 5 timer... 33% af deltagerene brugte mellem 4 - 5 på at genneføre i 2019.
C: 5 - 6 timer... 30.6% af deltagerene brugte mellem 5 - 6 på at genneføre i 2019.
D: 6 - 7 timer... 19.2% af deltagerene brugte mellem 6 - 7 på at genneføre i 2019.
E: Over 7 timer... 7.6% af deltagerene nød Touren over mere end 7 timer i 2019.

Der køres direkte ud af Mindeparken i retning af kysten/Strandvejen og ind i skoven.
Straks efter starten er løbet frit.
Alle sendes afsted samtidig... dog åbnes én startboks af gangen og når den er tømt, så den næste og så fremdeles. Kort over startbokse, kørselsretning m.m. fremgår af TDFs Infofolder som udleveres sammen med dit startnummer.

Vores tilladelse hos Aarhus Kommune/Politi til at afvikle Tour de Femme er betinget af, at vi ikke laver unødige afspærringer til gene for trafikanter i forbindelse med starten.
Derfor denne procedure, der mindsker afspærringer og gener for andre trafikanter i forbindelse med starten.
Vi har som altid en masterbil foran feltet som gennemkører hele ruten, der kontrolleres en sidste gang for evt. hærværk.

For at du ikke skal stoppe for lødt lys umiddelbart før mål, tager vi din tid lige inden krydset i en pavillon opsat på Strandvejen. Det foregår som altid ved, at vi bipper din stregkode – HUSK AT SÆTTE DIT NUMMER PÅ BRYSTET. Tiden stopper i samme sekund og du har nu god tid til at gå/cykle de sidste 100 m op i Mindeparken gennem søjlerne, gennem medalje-teltet, hvor du får din medalje.
BRUG VENLGST FORGÆNGEROVERGANG OG VENT PÅ GRØNT SIGNAL, HVIS DER ER RØDT. KRYDSET ER MEGET TRAFIKERET.


Trafik
Da der kan forekomme meget trafik på Strandvejen i Aarhus, beder vi alle deltagere om at vise hensyn ved starten og selvfølgelig være opmærksomme på den øvrige trafik. Af samme arsag vil der som nævnt være masterstart ud langs kysten frem til begyndelsen af Marselisborgskovene.Tider og resultater
Tidtagning foregår ved scanning af stregkoden, som sidder på dit startnummer. Hold rækkefølgen i målsluserne! Vores online resultatliste oploades automatisk under løbet og bør derfor være ajour straks efter løbet. Desuden vil der være storskærme og iPads i målområdet, hvor du kan kontrollere din tid uden løbet. Du modtager også din tid på sms (hvis du har opgivet mobilnummer ved tilmelding). Er der sket fejl, henvend dig da straks i tidstagninsteltet. Husk at dit startnummer skal placeres på brystet!Ændring af dine deltagerdata
Ønsker du at rette i din tilmelding med navn, holdnavn eller andet, skal du blot logge dig ind på din profil. Her kan du rette den til. Du finder et direkte link til login-siden under hovedmenupunktet "Login”. Login lukkes 20. august afhensyn til tryk af startnumre.Eftertilmelding
Vores online tilmelding er som udgangspunkt åben frem til d. 20. august 2017. Er du ikke tilmeldt på dette tidspunkt, kan du altid tilmelde dig på selve dagen medmindre vi på dette tidspunkt, har det nået maksimale deltagerantal. Se forsiden for status. Der er åben for eftertilmelding fra kl. 07.00 – 8.30. Der kan betales med kontanter eller VISA/Dankort samt MobilePay.Lodtrækningspræmier
Alle vindere offentliggøres på løbsdagen i målområdet: Lodtrækningspræmierne udtrækkes alene blandt forhåndstilmeldte og det er deltagerens egen pligt at hente sin præmie. Uafhentede præmier bliver IKKE eftersendt.Depoter / Toiletter (med forbehold for ændringer)

km Sted/samarbejdspartner/toiletter
0 Start/Mindeparken 20 TDF-toiletter + 3 offentlige (2 handicap)
34 1. Odder (3fisk) 12 TDF-toiletter
54 2. Gylling v/kirken (StoneBros) 6 TDF-toiletter + offentligt
68 3. Hou Havn (Revision 2) 4 TDF-toiletter
80 4. Kysing Strand 4 TDF-toiletter samt offentlige
90 5. Fløjstrup Skov 2 TDF-toiletter
100 6. Mål/Tangkrogen 20 TDF-toiletter

Husk, at de cyklende vandkaniner også har frisk vand og lidt lækkert med i deres cykelanhænger eller rygsække. Se totaloversigt over forplejningenStart og mål i Mindeparken ved Niels W. Gades Vej
Brug Google Maps og søg på Mindeparken eller brug kortet herunder. Klik på link under kort for visning af stor kort.


Vis Tour de Femme  Tourpladsen/parkering på et større kort

Parkering
Der er ekstraordinært lavet parkering flere steder på Kongevejen på løbsdagen for Tour de Femmes deltagere. Der må parkeres på følgende strækninger: Skråparkering (ind over fortorv og cykelsti) i begge side af Kongevejen, fra rundkørslen ned mod Tangkrogen. Desuden alm. parkering i den ene side (siden op mod Marselisborg Slot – vejside mod Mindeparken SKAL friholdes) af kongevejen fra rundkørsel ud mod Oddervej.
Desuden er der parkeringsområderne ved NRGI Arena samt ved Aarhus Cyklebane... se kortet ovenfor.Massageservice i målområdet
Vi har historisk set altid haft gratis massører i målområdet og vi har sågar indkøbt vores egne brikse til formålet.
Denne service er altid afhængig af frivillige til den hårde opgave. Derfor kan vi først senere på året fastslå omfanget af denne service.


Ruten 100 km
Ruten er afmærket med pile (gule Tour de Femme-> skilte). Alle sving bliver annonceret før det aktuelle sving, i selve svinget og bekræftes med en lige-ud-pil efter svinget.
Et Tour-sving indeholder altså altid mindst 3 pile: 1-opmærksomhed, 2-advisering og 3-bekræftigelse. Ingen andre løb i skilter så grundigt og vi er landskendte for vores opmærkning, som vi bruger flere dage på.
Ruten bekræftes jævnligt med lige-ud-pile (peger ud i luften).
For hver 10 km er der km-flag. 500 meter før depot annonceres dette og der er depotflag ved selve depotet.
Du kan se en meget udførlig beskrivelse af ruten, sving for sving, samt bruge vores zoom-venlige rutekort her.Tour de Femme gør opmærksom på at deltagelse i motionscykelløbet sker på eget ansvar. Tour de Femme kan ikke gøres ansvarlig for uheld eller evt. beskadigelse/tyveri af cykel og lign. Skulle uheldet være ude, så kontakt hurtigt dit eget forsikringsselskab.Foto: Vi gør opmærksom på, at der på ruten vil være flere Tour de Femme-fotografer, som tager billeder. Billederne kan blive lagt på hjemmesiden og kan blive brugt i diverse marketingsmaterialer.Løbsdatoer frem til 2024
Hvis du allerede nu, gerne vil sikre, at du ikke har andre aftaler på dagen for næste Tour, så kan du her se på hvilken dag Tour de Femme afholdes frem til 2022. TDF afholdes altid sidste weekend (søndag) i Aarhus Festuge og datoerne er (medmindre Aarhus Festuge ændre på deres afholdesle):

2020: 6. september.
2021: 5. september.
2022: 4. september.
2023: 3. september.
2024: 8. september.Tourledelsen, Tour de Femme/3fisk.

MENU
Forside...
Tilmelding 2020
FAQ – få hjælp her
Login
Startliste 2020
Om Tour de Femme...
Praktisk info...
Nyheder...
Lodtrækninger (2019)
15-retters Tourmenu
Ruten...
Kan jeg klare +100 km?
Kontakt...
Samarbejd med TDF...

BILLEDER & resultater

Smag StoneBros Caffe-kokos-latte i mål efter løbet...

SIDSTE NYT

Aug. 2020
Corona-update
Tour de Femme kan ikke afholdes i 2020. Løbets fremtid er p.t. uvis...
Se forsiden

Helbred... dig selv!
TDF handler om at højne folkesundheden. Vi vejleder i og arbejder intensivt med ernæringsmæssig ketose og er blandt landets førende eksperter på området. Desuden udvikler vi, og producere, produkter som understøtter ketose.
Hvert år ifm. Tour de Femme udgiver vi en samling artikler, der anskuer sundhed fra en helt ny vinkel, som giver dig reelle redskaber til at tage vare om dit helbred.

F.eks.:
-Spis diabetes 2 væk
-Få styr på dit blodtryk
-Dit æble SKAL være øko
-Sov godt
-Undgå vinterdepression
-Spis blomkålbladene
-Kulhydraters A-B-C
-Switch til fedtbrænding


Din deltagelse i Touren er med til at muliggøre vores arbejde for øget folkesundhed.
Tak for din støtte.

Download tidsskrift

“De er så høflige...”
Hør hvad deltagerne siger om TDF...

Se indslag...

Rutekort via Google

Se ruten her...

Marseligborg Slot
Dronning Margrethes sommerresidens. Når dronningen og hendes familie tilbringer sommeren på slottet, kan vagtskiftet i den kongelige livgarde opleves kl. 12 middag. Slotsparken med Dronningens rosenhave er åben for besøg, når slottet ikke beboes.

Forst botanisk have
Lige ved siden af slottet og absolut et besøg værd. Haven er et arboret på 5Ha med over 900 forskellige træer og buske fra alle egne af verden.
– Indgang fra Skovridervej.
Luk
Mindeparken
Marselisborg Mindepark er et seværdigt udflugtsmål på grund af haveanlæggene og de kulturhistoriske elementer. Masser af tumleplads for børnene, mens mor er ude at cykle.

Monumentet
for faldne danskere

Finder du også i Mindeparken. Monumentet er en stor cirkulær mur, som er bygget ind i terrænet. Indersiden er beklædt med kalksten fra Euville i Frankrig. I kalkstenen er indhugget over 4.140 navne på faldne danske samt relieffer, der skildrer "Udmarchen", Kampen", "Freden" og "Hjemkomsten".
Luk
Tangkrogen
Tour de Femme har start og mål på Tangkrogen ved Filtenborgs Plads og kommer du i bil, er der gratis parkeringsfaciliteter lige ved siden af Tangkrogen.

Start kl. 9.00
Traditionen tro starter alle i samlet flok efter masterbilen, som leder feltet ud til Marselisborg skovene, hvor bilen kører fra og ud for at tjekke ruten en sidste gang.
Luk
Ajstrup Strand
Området omkring Ajstrup Strand byder på en pragtfuld natur – fra de prægtige bøgeskove mod nord langs stranden, et af de få steder i Danmark, hvor bøgen spejler sig i bølgen blå, til det storladne bakkelandskab mod Norsminde i syd. Her finder du også den idylliske naturhavn og Norsminde (Kysing) fjord, der er udlagt til vildreservat og EU-fuglebeskyttelsesområde.
Luk
Saksild Strand
Saksild Strand hører til Østkystens absolut bedste og kan smykke sig med blå flag-status, som bevis for noget af Danmarks reneste badevand.
Luk
Gylling Næs
Udgør rutens fjerneste punkt. Nyd udsigten indover Horsens Fjord og Alrø. Du er nu på vej mod Århus igen :-)
Luk
Odder Golfbane
Banens 18 huller er tegnet af golfbanearkitekt Frederik Dreyer, og blev anlagt i 1992.
Banen besøges hvert år af ca. 4000 greenfeespillere.
Klubben optager kommende medlemmer på venteliste, hvor der er en ventetid på ca. 1 år.
Luk
Vilhelmsborg herregård
Den smukke gamle herregård rummer foruden Det Nationale Hestesportscenter, Restaurant Det Gamle Mejeri, der i 2002 blevet kåret som en af danmarks 10 bedste restauranter.
Luk
Molslinien
Kommer du fra Sjælland og har valgt Molsliniens Odden-Århus, lægger færgen til ca. 5 minutters kørsel fra Tour de Femme´s startområde på Tangkrogen.

Se færgetider her
Luk

© 06-2019 // Arrangør:
3fisk/StoneBros